SilentWifiConcert Gränslandet Symfonisk Fest

Home/Silent Concert, Silent Events, Silentsystem/SilentWifiConcert Gränslandet Symfonisk Fest
Loading Events

Silent Concert Gränslandet Symfonisk Fest

Gränslandet – Symfonisk Fest 16 – 17 augusti på Trädgården, Stockholm

Första gången någonsin framförs en av de omtalade Silent Wifi Concert i Skandinavien.

16 – 17 augusti intar för tredje året i rad några av den klassiska musikens mest mytomspunna mästerverk Trädgården med en symfoniorkester bestående av över 80 handplockade unga toppmusiker från Sverige och Europa.

Två dagar, två nätter som väver samman klassisk musik, rå minimalism, delirisk elektro, interaktiv konst samt mycket mer mitt i stadsdjungeln. I sensommarvärmen kommer området underSkanstullsbron transformeras till en sprudlande kulturbonanza och skördefest med lokalproducerad mat och dryck.

Under sena kvällarna och nätterna förvandlas festivalen till en unik klubbmiljö där du kan dansa till den bästa elektroniska dansmusiken eller slå dig ned i något av de mindre, intimare rummen för att lyssna på kammarmusik inpå småtimmarna.

Silent Concert

Under festivalens båda dagar kommer det vid tolvslaget kunna njutas av en Silent Concert där pianisten David Huang spelar Bachs Goldbergvariationer. Silent Concert är ett koncept skapat av Yamaha där publiken får avnjuta livemusik genom hörlurar som tar bort allt bakgrundsljud. Publiken sitter i en omfamnande tystnad med en pianist på scen utan att ett ljud hörs, men så fort hörlurarna sätts på öppnas en förtrollande musikalisk värld. Det är för första gången någonsin som en av de omtalade Silent Concerts framförs i Skandinavien. Det blir en meditativ, transcendent oas mitt i klubbkaoset där du kan slå dig ner med en drink, ta på dig hörlurar och fly in i en helt ny dimension.

Att Goldbergvariationerna spelas vid just tolvslaget är ingen tillfällighet. Pianisten Johann Gottlieb Goldberg bodde under sin tid hos en greve som ofta var sjuk och led av insomnia. En dag bad greven Bach att skriva ett verk som Goldberg kunde spela för greven under hans sömnlösa nätter för att lindra hans plågsamma själ. Resultatet blev de legendariska Goldbergvariationerna som än idag är ett av Bachs mest älskade verk. Framförandet tar lyssnaren på en ca timmes lång inre resa som med endast tonerna av ett piano berör stora existentiella frågor.

JOHANN SEBASTIAN BACH (1685-1750). GOLDBERGVARIATIONERNA. David Huang, piano.

Åldersgräns: 21 år, 18 år med förköp, barn upp till 12 år utan kostnad i vuxens sällskap.

[av_button label=’TICKET’ link=’manually,https://www.symfoniskfest.se/biljetter’ link_target=” size=’x-large’ position=’left’ label_display=” icon_select=’yes’ icon=’ue8cb’ font=’entypo-fontello’ color=’custom’ custom_bg=’#51d6ff’ custom_font=’#ffffff’ av_uid=” admin_preview_bg=”]